Hyödyllistä tietoa

Kunnan myöntämä

Palveluseteli

SH-Hoivapalvelut Oy on Seinäjoen kaupungin hyväksymä yksityinen palveluntuottaja.

Kunnan myöntämällä palvelusetelillä voit tilata meiltä esim. ikääntyneiden kotipalvelua, lapsiperheiden kotipalvelua tai omaishoitajalle sijaisen.Asiakkaan omavastuuosuus on palveluntuottajan hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus.

Nyt saat hoivapalvelua edullisemmin

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että voit vähentää ostamiesi hoivapalveluiden hinnasta 60% verotuksessa.

Kotitalousvähennystä voi saada kotona tehtävästä hoiva- ja hoitotyöstä. Esimerkiksi lasten ja vanhusten hoidosta hoidettavan kotona. Se voi olla pukemista, pesemistä, syöttämistä tai ulkoilussa auttamista. Voit saada kotitalousvähennyksen myös omien tai puolison vanhempiin kohdistuneesta hoivatyöstä.

Vuosille 2022-2023 kotitalousvähennys on 60% työnosuudesta. Kotitalousvähennyksen maksimi määrä on 3500 euroa henkilö, mutta se voidaan myöntää samassa taloudessa asuville puolisoille, jolloin summa on 7000 euroa. Omavastuu osuus on 100 euroa henkilöä kohden.

Esimerkki 1

Kotiin tilataan hoivapalvelua kerran viikossa 2 tuntia kerrallaan. Kuukaudessa palvelua kertyy 8 tuntia. Palvelun hinta on 45 euroa tunnilta eli palvelu maksaa 360 euroa kuukaudessa ennen vähennystä.

Asiakas hakee kotitalousvähennystä ja saa 60% ostamansa työn osuudesta. Palvelun hinnaksi jää kotitalousvähennyksen jälkeen 144 euroa kuukaudessa.

Esimerkki 2

Iäkäs pariskunta vertailee palveluasumisen ja kotona asumisen hintoja. Kotona asuminen tuntuu mielekkäämmältä ja laskelmien mukaan tulee myös edullisemmaksi, koska myös lapset haluavat osallistua kustannuksiin (ovat myös oikeutettuja kotitalousvähennykseen).

Pariskunta tilaa hoivapalveluja tunnin joka päivä. Vuosi tasolla hintaa kertyy noin 16 000 euroa. Kun kotitalousvähennystä hakevat myös lapset, jää hintaa ainoastaan noin 6800 euroa omavastuut mukaan lukien.

Scroll to Top